Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лебединська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 26323568) був реорганізований і увійшов до складу Шполянської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

ІНФОРМАЦІЙНИЙ БЮЛЕТЕНЬ №2

                Інформаційний  бюлетень громади  с. Лебедин

№2, січень 2017 р.

 

Шановні лебединці! Ви всі, мабуть, читаєте нашу районну пресу, зокрема, «Шполянські вісті». І, звичайно, звернули увагу на деякі статті, що «висвітлювали» як «група невдоволених депутатів» Лебедина мало не зірвала прийняття бюджету на 2017 рік. «Група невдоволених» це і є ініціативна група за створення Лебединської об’єднаної громади. Ми звернулись в редакцію  газети з відповіддю на цю статтю, але нас беруть великі сумніви з приводу того, що наша стаття буде надрукована, адже редактор пан Вікторук виконував замовлення пана сільського голови Рудаса О.П., який  використовує всі методи «очорнення» «групи невдоволених депутатів». Ми друкуємо наші відповіді.

Кому вигідно об’єднувати громади в такий спосіб ?

Хочу висловити свою думку щодо кампанії, яка розгортається на шпальтах газети «Шполянські вісті» в статтях від 25.11.2016 с.3 «Лебединці відмовили Шполі» та від 12.01.2017 «Депутатів переконав Андрій Полтавець» с.3. Автор першої статті розпочинає її згадкою про радянське минуле як у приказці «В кого що болить, той про те й говорить». Коли починаєш її читати, складається враження, що потрапив у СРСР, де було системою перекручування фактів та висвітлення їх  під відповідним кутом, замовчувалась невигідна інформація. 

Жарт депутата Демідова О.І. про те, що «якщо я не скажу те, що мені доручили, то мої виборці мене поб’ють» у цій статті виглядає зовсім не жартом. Цитую: «Дехто з депутатів зізнався, що коли б на їх округах були інші результати, то боялися б ходити вулицею додому». З таким підходом можна дописатися і до розіп’ятих  дітей як у Слов’янську, чи до вбивання снігурів, як пише російська пропаганда.

В нашому селі депутати пройшли по всіх вулицях, в кожну хату з опитуванням про людську думку щодо створення об’єднаної громади, зібрали підписи та написали відповідні протоколи, з яких можна максимально об’єктивно визначити думку лебединців. А ви це називаєте примітивною роботою. Може тому в Шполі і Кримках такого й не робили, щоб випадково не отримати  не той результат. Воістину радянський підхід – «не питати людей про їх думку, а вести і направляти»!

Ви пишете, що належної роз’яснювальної роботи не проводилось. А я вам скажу, що робота проводилась і лебединці знають про громаду не менше інших, якщо не більше, і знають про переваги сільської громади над міською, яку Ви лобіюєте.

Перевагу сільським об’єднаним громадам надає Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» р.ІІІ, ст.. 10,п.3, з якого видно, що перевага громади є в кількості сільського населення та площі, яку займає громада, тобто землі, чи не це Вам потрібно?

Як видно з доповіді працівників офісу реформ Черкаської обласної адміністрації на зустрічі, яка відбулася в м. Шпола, проблеми, що спіткали Єрківську міську об’єднану громаду виходять з причин, описаних вище. Чи не через це Вам так потрібні Лебедин і Журавка з їх землями, а села Васильків і Мар’янівка не запрошуються, хоча вони знаходяться майже в межах міста Шпола, можна грудкою докинути.У Вашій статті Ви проводите історичну паралель як Лебедин брав Будьонний з четвертої спроби, даєте зрозуміти як потрібно проводити «добровільне об’єднання», але не пишете, якою трагедією для жителів села обернулись методи Будьонного і яку ціну за це заплачено.

Мені незрозумілі закиди в останньому абзаці про те, що «LNZGrup» змінить свою юридичну адресу. Ви знаєте, лебединці не звикли  сидіти на чужій шиї і рахувати чужі гроші, а добиваються всього своєю працею та потом і при створенні громади розраховують на себе і державні гарантії, що надаються Законами і Конституцією України. Зокрема, згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» статті 18, 33, 73, ніяке підприємство не може уникнути своїх обов’язків перед територіальною громадою, в межах якої воно розташоване. Та й взагалі, пане Вікторук, до чого тут «LNZGrup» до об’єднаної громади, чи може Ви знаєте щось більше?

Чому ж Ви замовчуєте той факт, що лебединці на загальних зборах 03.03.2016 р. та 19.11.2016 р. прийняли рішення про створення об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром в с. Лебедин, яке затверджене на сесії сільської ради? Щоб залишити поле для маневру Шполі встигнути надіслати листи про об’єднання? А як же Конституція (р.ХІ, ст. 140), яка гарантує добровільне об’єднання громад? Чи Ви надаєте перевагу «будьонівському» методу? Тоді все зрозуміло!

Депутат Лебединської сільської ради Олександр Шевчик

Щодо статті в газеті «Шполянські вісті» від 12.01.2017 р. «Депутатів переконав Андрій Полтавець».

Василь Дрозденко (доречі, хто це такий?) пише,  що депутати Лебединської сільської ради піднімали питання  про будівництво нової школи в с. Лебедин на сесії, що затверджувала бюджет, є повною неправдою. Так, розмови про це велись, але не на бюджетній сесії.

Школи в с. Лебедин перебувають в ненайкращому стані, ми сподіваємось, що Дрозденко це знає, але разом з тим депутати, в тому числі і Осаула С.О., розуміють, що це є непідйомною ношою для сільського бюджету. Та ще якщо брати до уваги як цей бюджет використовується  і розтягується головою села Рудасом О.П. всупереч закону. А як проводяться в селі ремонти будинків культури, а потім після ремонту довбають відремонтовані за золотими цінами стіни, щоб доробити опалення, бо двох мільйонів гривень не вистачило? Чи Дрозденко цього не знає? Чому зробити нову дорогу виходить дешевше, ніж провести ямковий ремонт старої (що озвучувалось на сесії)? Чому фальшуються Рудасом О.П. протоколи рішення сесій і він з цього приводу не висловлює ніяких хвилювань, Дрозденка це не цікавить? То що, депутати мають бути цим задовлені?

Дрозденка не цікавить, що депутати, протестуючи проти цього свавілля і відмову голови Рудаса О.П. всупереч закону поставити питання про фальшування протоколу на обговорення, вийшли із зали засідань і залишили сесію в складі: Демідов О.І., Шевчик О.В., Прикуп О.М., Осаула Л.І., Петровський Р.М., Литвин Л.М. і Осаула С.О. ними не керував. А Дрозденко називає цих депутатів «групою невдоволених».

Так, депутати Полтавець А.В. і Прикуп В.М. (а не Прикуп О.М., як пише Дрозденко) підготували бюджетну сесію на високому рівні, на рівні, якого ще не було в Лебедині, а депутатський корпус підтримав бюджет одноголосно, то це їхня заслуга, за що їм спасибі. А «группа невдоволених» депутатів активно обговорювала бюджет і голосувала одноголосно.

Тепер зрозуміла мета Дрозденка: зіштовхнути депутатів лобами, щоб у каламутній воді ще половити рибки? То в чиїх це інтересах: чи депутатів, чи може голови Рудаса О.П.?

«Діяльність» нашого голови не закінчується наведеними фактами, він ще, по суті, саботує рішення жителів села по створенню Лебединської об'єднаної територіальної громади, переховується від ініціативної групи, всіляко гальмує юридично правильне оформлення документів, дискредитує роботу ініціативної групи, обзиваючи їх невдоволеними, які рвуться до влади під керівництвом Осаули С.О. Також максимально ускладнює роботу із суміжними громадами, говорячи ініціативній групі одне, а головам суміжних сіл інше, тобто бреше і одним і другим, та при зустрічі все викривається, бо ж шила в мішку не заховати.

Хочу повідомити Дрозденкові, що мною, крім моїх переконань, яких я не приховую (а це стосується й інших депутатів), ніхто не керує і вождів мені не потрібно. З усього видно, що Осаула С.О. став вам поперек горла, бо в нього є своя позиція, чесність, обізнаність та ерудиція, що вас і бісить.

Олександр Шевчик

 

То що, шановні лебединці, може пора зібратися на загальні збори села??

 

Ініціативна група по створенню Лебединської ОТГ

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua